Consultancy & Opleidingen
Aufleben
consulting en opleidingen in de zorg

Basis opleiding Böhm zorgmethodiekFlyer basis opleiding Böhm Zorgmethodiek (pdf)
Böhm methodische samenvatting profs 18 januari 2017 (pdf)

Basisopleiding Böhm Zorgmethodiek

De samenleving verwacht dat mensen met ouderdomsverwarring en dementie langer thuis blijven wonen.

Kennis en ervaring leert, dat dit een hele moeilijke opgave is. Daar kom je pas achter als je er zelf direct mee te maken hebt.

Voor intramurale begeleiding en behandeling van mensen met dementie zijn er verschillende methoden ontwikkeld. Mochten die onverhoopt geen effect hebben, dan zijn er nog medicijnen.

Voor begeleiding en behandeling van ouderdomsverwarring en dementie in de thuissituatie is er echter geen enkele bewezen methodiek.

Dus hanteren verschillende ervaringsdeskundigen en professionals nog steeds verschillende benaderingswijzen. Niemand kan het resultaat meten. Extra verwarring, chaos en overbelasting van de mantelzorg kan het resultaat zijn, om nog maar te zwijgen van de hoge maatschappelijke kosten.

De zorgmethodiek volgens de Oostenrijkse verpleegkundige professor Erwin Böhm brengt daar verandering in.

Deze methodiek is erop gericht om mensen zo lang mogelijk zelfstandig te laten zijn en een tevreden dag te bieden. Het helpt tegen overbelasting van de zorg en beperkt maatschappelijke kosten.

Het is een gevalideerde methodiek met meetbare resultaten. Heel consequent wordt gewerkt met de eigen beleefde leefwereld van de mens in ouderdomsverwarring en dementie.

Om het te leren is geen hoge vooropleiding nodig, maar gezond verstand en de vaardigheid om logisch te kunnen denken vanuit de leefwereld van een ander.

 
Copyright © 2019 disclaimer - Zorg Giersbergen - Duinweg 69, 5151 RK Drunen -   06 - 55 186 510 - - powered by Dreamsites Webdesign