Consultancy & Opleidingen
Aufleben
consulting en opleidingen in de zorg

Start opleiding 2017Basisopleiding Böhm 2017

september 2017 – januari 2018

Jaarlijks organiseren wij als enig erkende vertegenwoordiger van de zorgmethodiek van Böhm in Nederland een basisopleiding voor professionals en vrijwilligers. Dit jaar begint de opleiding op 16 juni a.s. De methodiek helpt mensen met ouderdomsverwarring en dementie veel meer zelfredzaam en tevreden te leven. Dat kan tot de laatste weken van het leven. Daarmee leidt het tot een forse verbetering van de leef-kwaliteit, zowel voor de mens met geheugenproblemen zelf als voor partners/mantelzorgers. Mensen kunnen langer verantwoord thuis blijven wonen. Het verhoogt daarna ook de kwaliteit van leven in verpleeghuizen of andere woonzorgvormen. Het beperkt de uitgave van maatschappelijke middelen.

De opleiding vergt 80 uren klassikaal en het maken van een eindwerkstuk rondom een bestaande cliënt uit de eigen zorgpraktijk.

U leert welke informatie een cliënt zelf verstrekt, die van belang is voor de eigen beleefde leefwereld. U leert hoe ontbrekende informatie kan worden gevonden.

Met die informatie leert u te analyseren hoe de persoonlijke beleving in dementie zich ontwikkelt. Daarmee kunt u redelijk precies in de wereld van de mens met dementie stappen. U leert met de cliënt in contact te blijven, in elke fase van dementie. U leert relevante biografische informatie van de cliënt te verwerken tot een passende individuele dagagenda. Daarmee kunt u individueel activeren en zelfs reactiveren. De zelfredzaamheid van de cliënt staat centraal, alsmede diens gevoel om zinvol bezig te zijn en een tevreden dag te beleven. Mogelijke specifieke beleefde problemen leert u te duiden en aan te pakken. U leert tevens hoe u bereikte resultaten meetbaar kunt presenteren.

Tenslotte bent u in staat om uw kennis over te dragen aan collega’s en mantelzorgers van cliënten, zodat ook zij gericht kunnen meewerken aan gewenste resultaten.

Hebt u al kennis over het werken met ouderdomsverwarring en dementie? De zorgmethode van Böhm verhoudt zich met vrijwel alle varianten van belevingsgerichte zorg. U hoeft uw werkwijze dus niet aan te passen, maar u leert vooral consequenter, gerichter en meetbaar te werken.

Dit jaar begint de opleiding op dinsdag 12 september. De afronding is maart 2018 met het examen.

De lestijden zijn steeds op dinsdag van 17.00 uur tot 20.00 uur. Een volledig rooster vindt u verderop in deze informatie.

Deelnemers aan de opleiding worden na afloop persoonlijk gecertificeerd met een internationaal erkend certificaat van de ENPP-Böhm organisatie.

Indien u inschrijft met 50% of meer van alle medewerkers van uw dagbestedingsorganisatie, zorgboerderij of verpleegafdeling, dan kan ook uw locatie worden gecertificeerd.

Nadere informatie kunt u opvragen via info@zorggiersbergen.nl of bij de vertegenwoordigers van ENPP-Böhm in Nederland, dhr. Dolf Becx, tel. 06 - 52 06 61 88

Reserveren voor een plaats in de opleiding doet u met een email aan info@zorggiersbergen.nl, waarin wij graag uw naam, adres, emailadres, telefoonnummer en professionele achtergrond lezen. U hoort dan snel van ons. In de opleiding worden ca. 20 deelnemers toegelaten. Een aantal plaatsen in reeds gereserveerd.

De opleiding wordt in principe verzorgd op ‘Zorgboerderij Giersbergen’, Giersbergen 2 te Drunen, aan de rand van de Loonse en Drunense Duinen. Mochten deelnemers grotendeels van elders komen, dan zal in overleg zoveel mogelijk strategisch in de buurt van deelnemers gepland worden. Als dat laatste het geval is, dan moet wel rekening worden gehouden met extra verblijfskosten.

Mocht u ervoor kiezen om met een groter eigen gezelschap de opleiding te volgen, dan bestaat ook de mogelijkheid voor een incompany opleiding. Voor prijzen en voorwaarden verwijzen wij u naar info@zorggiersbergen.nl

Kosten

Kosten voor de opleiding op individuele basis bedragen € 1495, - ex btw. De opleiding kan in twee delen betaald worden.

Daarvoor ontvangt u 80 uren klassikaal les, inclusief koffie en thee. U krijgt persoonlijke praktijkbegeleiding gedurende de gehele opleidingsperiode; u krijgt alle materialen voor de studie én voor het werken met de methode ter beschikking. Daarvoor wordt u geacht te kunnen werken met ‘Dropbox’. Docenten komen minimaal één keer bij u op locatie. U ontvangt na afloop (en met goed resultaat) een internationale certificering.

Het is soms mogelijk om via uw gemeente een bijdrage in de opleidingskosten te ontvangen. Informeert u daarnaar bij uw gemeente.

Voor maaltijden en eventueel een overnachting dient u zelf te zorgen.

Rooster 2017

Dinsdag 12 september          17.00 uur – 22.00 uur

Dinsdag 26 september          17.00 uur – 22.00 uur

Dinsdag 10 oktober                17.00 uur – 22.00 uur

Dinsdag 17 oktober                17.00 uur - 22.00 uur

Dinsdag 24 oktober                17.00 uur - 22.00 uur

Dinsdag 07 november            17.00 uur – 22.00 uur

Dinsdag 14 november            17.00 uur – 22.00 uur

Dinsdag 21 november            17.00 uur – 22.00 uur

Dinsdag 12 december            17.00 uur – 22.00 uur

Dinsdag 19 december            17.00 uur – 22.00 uur

Dinsdag 09 januari                  17.00 uur – 22.00 uur

Dinsdag 16 januari                  17.00 uur – 22.00 uur
Dinsdag 30 januari            17.00 uur - 22.00 uur
hierna nog 3 avonden excl examen

 
Copyright © 2019 disclaimer - Zorg Giersbergen - Duinweg 69, 5151 RK Drunen -   06 - 55 186 510 - - powered by Dreamsites Webdesign